Freefoot valley

This post was written by Andrea Paoletti

Val di Funes | Alto Adige | Italy

Forests, local farms malghe and the Dolomites. This is what you breathe in Val di Funes. A landscape created by its geological structure and the orientation of the valley, characterized by the superimposition of recent geological rock formations on some older quartz phyllite formations. A 24 km long valley and in the background the Dolomites: the Odle.
Since 2008 two new architectural structures fit into the context. A school and the Natural Park centre. Designed by Burger Rudacs Architekten, as result of an international competition. Two monolithic buildings that are juxtaposed with their reduced to the essence volumes to the imposing mountains. The buildings follow the natural flow of the hill slope and the direction of a stream. Large windows open staged views over the surrounding natural world.

  

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s